Hond door baas uitgehongerd

21-06-2012

Staffordshire Bull TerriërEen naar schatting 4-jarige Staffordshire Bull Terriër heeft vermoedelijk weken zonder eten in een kleine bench opgesloten gezeten in een huis in Rijswijk.

De hond werd daar, naar nu bekend is geworden, afgelopen week door de speciale dierenpolitie bevrijd uit zijn zeer benarde situatie, nadat enkele omwonenden begonnen te klagen over het onophoudelijk gejank dat uit de portiekwoning kwam.

De agenten die naar de woning aan de J.C. van Markenlaan waren gekomen, zagen daar niet alleen dichte gordijnen maar ook tientallen strontvliegen op de ramen zitten. In de kamer stond een bench met daarin een sterk verwaarloosde, vermagerde hond die in een dikke laag van zijn eigen ontlasting lag.

Het dier was zo radeloos, dat hij op allerlei manieren had geprobeerd zijn stalen hok te openen. Met spoed werd de viervoeter vervolgens naar de dierenarts gebracht. „Die stelde vast dat het arme beest waarschijnlijk zes weken geen eten had gehad en zeker twee weken in zijn eigen urine en ontlasting had gelegen gezien het aantal ontstekingen en verwondingen”, aldus een aangeslagen politiewoordvoerder.

De Stafford was volgens schatting van de arts tussen de drie en vijf jaar oud. De hond is inmiddels door de arts Django gedoopt en overgebracht naar een opvangadres.Volgens de politie zijn de bewoners, een vrouw en drie kinderen, op stel en sprong vertrokken.Tags: , , , ,

Geef je mening