Hond eenzaam alleen thuis? Niet met DOGTV op de buis

17-05-2012

dogtvBaasjes die hun hond niet graag alleen thuis laten, kunnen een wel zeer originele ‘babysitter’ inschakelen: DOGTV. 

Volgens huisdierexperts is het de perfecte manier om eenzame honden bezig te houden en gelukkig te maken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden zich beter voelen in het gezelschap van beelden en geluiden op televisie. DOGTV is een Amerikaanse zender speciaal voor honden en hun baasjes, die digitaal of online tegen betaling kan bekeken worden. Het doel is om verveling, depressie en verlatingsangst bij honden tegen te gaan.

De programmatie van DOGTV bestaat uit drie types: ontspanning, stimulatie of gewenning. Honden die heel de dag alleen zitten raken sneller angstig, maar DOGTV werkt ontspannend en stressverlagend dankzij zachte muziek, geluiden en beelden. Zo horen de honden kalmerende natuurgeluiden en zien ze beelden van slapende honden.

Ten tweede kan DOGTV de hond zijn speelsheid stimuleren door bewegende en prikkelende beelden te tonen van bijvoorbeeld spelende of zwemmende honden, met bijpassende vrolijke geluiden. Zo wordt de leemte die het baasje laat gevuld.

Tot slot kan het de hond doen wennen aan dagelijkse stimuli, zoals de postbode die aanbelt, spelende kinderen, het verkeer en dergelijke meer.

DOGTV is voorlopig enkel beschikbaar in de Amerikaanse stad San Diego, maar de makers zijn in volle voorbereiding om alle honden in de Verenigde Staten te kunnen bereiken. Wanneer en of DOGTV ook naar Europa komt, is niet bekend.Tags: , , , ,

Geef je mening