Hond gered dankzij Facebook

08-06-2012

miracle facebookEen hond, die in de Amerikaanse staat Nashville met zijn hoofd vastzat in een plastic pot, is gered dankzij Facebook.

Hondenliefhebbers kwamen in actie nadat Beth Gresham een foto op Facebook plaatste van de hulpeloze, jonge hond met haar hoofd in de pot. Gresham probeerde de hond te redden toen ze haar zag aan de kant van de weg. Ze maakte een foto en benaderde de hond, dat er toen vandoor ging. In het plastic zat een klein gat waardoor de hond kon ademen.

Gresham postte de foto online en vroeg om hulp. Meer dan een dozijn vrijwilligers begonnen te zoeken naar het weerloze dier dat zich bevond in de buurt van Nashville. Zelfs een lokaal tv-station schonk aandacht aan de zaak.

Het is niet duidelijk of het plastic gevaarte door mensen op zijn hoofd is gezet of dat het dier met zijn hoofd verstrikt raakte toen ze op zoek was naar eten. Uiteindelijk werd de uitgemergelde hond gevonden door Chester Burns. De vrijwilliger noemde het dier ‘Miracle’.

Een aantal dagen eerder werd door dezelfde hulpverleners nog een puppy gevonden. Beide honden zijn gecontroleerd door dierenartsen en worden verzorgd door vrijwilligers. Mogelijk was Miracle al eerder aangereden door een auto aangezien hij een gebroken bekken en gebroken kaak had. Het gaat nu goed met de hond.

 Tags: , , ,

Geef je mening