Hond leeft op top van Kilimanjaro

03-09-2011

Kilimanjaro in Tanzania

Klimmers hebben op de top van de Kilimanjaro in Tanzania een hond zien lopen. Het is een raadsel hoe de hond tot 5.000 meter hoogte heeft kunnen klimmen en hoe het er kan overleven.


Vermoedelijk gaat het om dezelfde hond die tien jaar geleden ook al gespot werd op de flank van de berg.
De Kilimanjaro is vooral bekend vanwege zijn witte ijstop. En daar zou een hond erin slagen te overleven. Dat beweren enkele toeristen die de berg beklommen. ‘Ik was aan het bekomen van de klim toen ik op een meter van mij de hond op een rots zag liggen’, zegt Antoine le Galloudec in The Sun.

De leefomstandigheden op de top van de berg zijn allesbehalve aantrekkelijk. Op dergelijke hoogte stijgen de temperaturen maar zelden boven het vriespunt uit. Bergbeklimmers krijgen ook waarschuwingen over de ernstige gevolgen van hoogteziekte. Ongeveer tien jaar geleden werd al eens een hond gespot nabij een kamp van klimmers lager op de bergflank. Het is dus niet uitgesloten dat het om dezelfde hond gaat.

Gidsen konden hun ogen niet geloven toen de toeristen hen een foto van de hond toonden. Kilimanjaro is de vierde hoogste berg van de zeven bergtoppen, de verzameling van de hoogste bergen van ieder continent. Kilimanjaro is ook een slapende vulkaan. Jaarlijks lokt de berg veel toeristen, die in ongeveer een week rondtrekken naar de top.Tags: , , , , ,

Geef je mening