Hond niet toegelaten op begrafenis van baasje

22-03-2012

De laatste wens van een Zweedse man, die zaterdag op 81-jarige leeftijd overleed, zal helaas niet ingewilligd worden. De hond van Willy Thern is als het aan de pastoor ligt namelijk niet welkom op zijn begrafenis.

Willy verloor een lange strijd tegen kanker. De laatste weken van zijn leven verbleef hij thuis bij zijn vrouw Gun en hun trouwe hond Milo. ‘Tijdens de 56 jaar dat we getrouwd waren hebben we acht honden gehad’, zegt de weduwe. ‘Omdat we nooit kinderen kregen, waren zij onze meisjes en jongens. Het is dus niet vreemd dat het Willy’s laatste wens was dat onze hond Milo bij zijn begrafenis zou kunnen zijn’.

Allergisch
Pastoor Markus von Mertens van de Välluv-kerk in Helsingborg denkt daar echter anders over. Hij wil onder geen beding de 9-jarige Milo in zijn kerk toelaten. ‘Voornamelijk omdat sommige van onze parochianen allergisch zijn voor honden’, klinkt het. ‘Na de begrafenis zouden we het hele gebouw grondig moeten reinigen en daar hebben we de middelen niet voor’.

‘Uiteraard zijn ook honden onderdeel van de schepping, maar een begrafenis is enkel bestemd voor rouwende mensen’, aldus pastoor Von Mertens. ‘Ik sluit niet uit dat de hond voor of na de kerkdienst de lijkkist kan begroeten, maar in het kerkgebouw kan ik het dier niet toelaten’.Tags: , , ,

Geef je mening