Hond raakt gespannen bij veel pijn

04-02-2012

hond gespannen bij veel pijn Een hond raakt gespannen als het beestje veel pijn heeft. Dat willen wij als baasjes natuurlijk helemaal niet bij onze lieve huisdieren. Maar gelukkig valt dit te voorkomen of te verhelpen. Lees snel het artikel!

Jiry Funge geeft in haar praktijk Good Nature hydrotherapie. In een revalidatiezwembad behandelt ze tussen de vijftig en zestig honden per jaar. Er schettert een piepend, smekend geluid uit het kamertje ernaast.
Als Jiry Funge de deur opent, holt Tieske – een jack russel van zes jaar – naar binnen. Zijn rechterpootje trekt een beetje. Het deert het diertje niet, hij sprint rechtstreeks naar de speelmand en komt terug met een tennisbal in zijn bek.

“Het speeluurtje is begonnen”, lacht baasje Lian van de Kerkhof, “vanaf nu ziet-ie mij even niet meer staan.” Het maakt haar niet uit, ze is allang blij dat haar huisdier er zo goed aan toe is. Tieske is bij de achterpoten verlamd geraakt door een hernia, maar door te revalideren gaat het al stukken beter. Volledig herstel is mogelijk, volgens therapeut Funge.



Tags: , ,

Geef je mening