Hond redt gezin van zware brand

10-10-2011

Hond redt Gezin
Alweer een heldendaad! Hondje Zita redde haar gezin door haar gejank waardoor er brand in de garage tijdig ontdekt werd!

In de garage van de woning van de familie Deschoemaeker aan de Waterhoekweg brak zaterdagmorgen rond half drie brand uit. De hond Zita wekte met haar gejank haar baasjes waardoor uitbreiding van de brand voorkomen werd.

De border colli Zita van de familie Deschoemaeker was zaterdag de held van de dag. De hond slaapt in de garage. Toen de brand uitbrak rond half drie ‘s nachts, liep Zita naar de slaapkamers van de gezinsleden om die te wekken.

‘Ik ben wakker geworden door het gejank van Zita. Ik had meteen door dat er iets niet normaal was. Toen ik door had dat het brandde in de garage heb ik meteen het hele gezin, mijn vrouw en mijn twee dochters gewekt en hebben wij zo snel mogelijk de woning verlaten. Intussen had ik ook de brandweer op de hoogte gesteld. De brandweer kwam zeer snel met groot materiaal ter plaatse.

Ze hebben meteen mijn brandende wagen Opel Zafira naar buiten geduwd om nog meer brandschade in de garage te voorkomen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, waren de vlammen al overgeslagen op een houten kast die in de garage staat.

‘Als Zita er niet geweest was, had het vuur de hele nacht verder kunnen woeden in de garage. We zouden niets gemerkt hebben in onze slaap. Het had nog erger kunnen zijn als het vuur zich naar het huis had uitgebreid. Dan hadden er slachtoffers kunnen vallen.’

‘Kort na de brand voelde Zita zich niet goed. De mensen van de brandweer hebben zich over haar ontfermd en lieten een dierenarts komen. Zita verblijft intussen in de dierenkliniek in Torhout om te bekomen. Ze heeft gezwollen ogen door de brand en heeft veel moeten overgeven. Ze heeft immers brandend plastiek ingeademd.’

We hopen maar dat het snel weer goedkomt met de hond & het gezin.Tags: , , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. Chantal zegt:

    Hoe is het nu met de hond?

Geef je mening