Hond redt leven van zijn baasje

10-10-2011

Hond redt Baas
Een hond in Zutphen heeft zondagochtend waarschijnlijk het leven gered van zijn baasje. Tarzan zat al ruim een uur te blaffen toen zijn baasje in bewusteloze toestand door de buren ontdekt werd.

De buren van de 71-jarige vrouw werden zondagochtend in alle vroegte gewekt door het aanhoudende geblaf van het hondje. Tarzan blaft wel vaker maar de buren merkten op dat hij op een vreemde manier en langer dan normaal aan het blaffen was. Rond 7.00 uur besloten ze poolshoogte te gaan nemen en gingen bij de buurvrouw langs.

Bij de buurvrouw aangekomen keken ze door het raam en zagen de vrouw op de grond liggen met de blaffende Tarzan naast haar. Zij belden direct 112. Toen de hulpdiensten gearriveerd waren tikte de politie een ruitje in om de hulpdiensten toegang te verlenen.

Na onderzoek bleek dat de buurvrouw een zware hersenbloeding had gehad en is vervoerd naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De vrouw ligt op dit moment van schrijven nog steeds in bewusteloze toestand in het ziekenhuis.

De 71-jarige vrouw heeft al eerder een hersenbloeding en een TIA gehad. Vanwege haar medische toestand had ze een alarmzender om. De alarmknop was ook ingeschakeld maar kennelijk heeft de betreffende alarmdienst daar niet op gereageerd.

Tarzan is inmiddels gebombardeerd tot Held van de Buurt.Tags: , , , , , ,

Geef je mening