Hond uit The Artist en Water for Elephants met pensioen

05-02-2012

hondje Uggie met pensioen Uggie, de hond van Jean Dujardin in de voor een Oscar genomineerde film The Artist, gaat met pensioen. De Academy Awards op 26 februari zal zijn laatste publieke optreden worden.

‘Misschien dat hij hier en daar nog wel een paar opdrachtjes doet, gewoon omdat hij dat leuk vindt, maar ik wil niet dat hij nog lange dagen maakt. Daar wordt hij stilletjes aan moe van’, aldus Uggie’s trainer, Sarah Clifford tegen Fox News.

Geen Oscar
2011 was het hoogtepunt in de carrière van de 10-jarige hond, met rolletjes in zowel The Artist als Water for Elephants. Toen The Artist vorig jaar op het Filmfestival van Cannes in première ging, sleepte hij zelfs een Palm Dog in de wacht. Een Palm d’Or voor honden, zeg maar. Hoewel fans er alles aan doen om een speciale Oscarcategorie te laten opstellen voor Uggie, houdt de Academy haar poot stijf; op 26 februari worden er geen dieren in de bloemetjes gezet.

Naast de Oscars heeft Uggie nog iets om naar uit te kijken in februari, de Golden Collar Awards, waar hij genomineerd is voor de categorie Beste Hond in een Film voor zowel The Artist als Water for Elephants.

Opvolger
Uggie heeft al een opvolger gevonden. De viervoeter draagt binnenkort het stokje over aan zijn broertje Dash, die al een tijdje dienst doet als stand-in van Uggie.Tags: , ,

Geef je mening