Hond vaak alleen thuis!

15-06-2011

Hond op stoel

Is jouw hond ook alleen thuis als je naar je werk gaat? Uit een Britse onderzoek blijkt dat 1 op 4 honden elke dag alleen thuis is, terwijl hun baasjes aan het werk zijn.


Honden mogen dan wel vaak alleen thuis zitten, echt lekker voelen de baasjes zich er toch niet bij. Uit het onderzoek blijkt ook dat 72 procent van de hondeneigenaars zich schuldig voelt om hun hond alleen achter te laten.

Al zet het blijkbaar niet echt om in actie. Maar weinig baasjes nemen de hond ‘s avonds nog mee uit wandelen. 1 op 2 laat de hond alleen maar wat in de tuin rondlopen. 1 op 3 van de ondervraagde baasjes laat wel overdag de deur open, zodat de hond naar buiten kan.

Toch houden veel baasjes het redelijk beperkt. 27 procent van de baasjes laat eten achter voor de hond als men naar het werk gaat. Waarom mensen dan voor een hond kiezen? Dat is niet echt duidelijk. 13 procent van de baasjes geeft toe nooit weer een hond in huis te halen. Puur uit tijdsgebrek.Tags: , , ,

Reactie(s)

  1. Andrea Luijten zegt:

    Arme honden! Terecht dat 72% zich schuldig voelt. Uit een ander recent nieuws artikel blijkt ook nog eens dat honden tijdsbesef hebben: http://uitgelatenhond.nl/hond-alleen-thuis-hoe-lang-maakt-wel-degelijk-uit. Volgens mij slapen honden alleen maar als ze alleen thuis zijn, moet toch een heeeel saai leven voor ze zijn!

Geef je mening