Hond voor de klas op Werelddierendag

02-10-2011

hond in de klas
In het kader van Werelddierendag (dinsdag 4 oktober) worden er door het hele land basisscholen bezocht door vrijwilligers van het Sophia SnuffelCollege.

Met hun speciaal daarvoor geteste hond leren zij kinderen van groep 1 t/m 4 hoe ze veilig met honden omgaan. Met dit scholenproject kunnen hondenbeten voorkomen worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren.

Bij het eerste bezoek laat de vrijwilliger de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt de SnuffelHond mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten?

Spelenderwijs worden de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd. Alle kinderen die dat willen, mogen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop van de lessenreeks krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders.Tags: , ,

Geef je mening