Honden gered van de slacht in China

18-10-2011

Honden gered van de slacht
Goed nieuws vanuit China! Dierenrechtenactivisten in China hebben een succesje geboekt in hun strijd tegen de consumptie van hondenvlees. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua maandag.

In het weekeind blokkeerden circa 200 activisten een transport van drie voertuigen, die waren afgeladen met ongeveer 1000 honden, dat onderweg was naar het slachthuis. Dat gebeurde in Zigong, een stad met ongeveer 3 miljoen inwoners in het zuidoosten van China.

De patstelling eindigde nadat de actievoerders 80.000 yuan (ruim 9000 euro) hadden betaald aan de eigenaar van de honden. Die zullen de rest van hun leven als huisdier doorbrengen.

Met de toenemende welvaart in China ontstaat er meer aandacht voor het welzijn van dieren. Honden en katten worden steeds vaker gehouden als huisdier, in plaats van als toekomstig ingrediƫnt in een gerecht.Tags: , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. Patricia zegt:

    Erg fijn voor die arme honden maar….. met het betalen voor die honden hou je de handel wel in stand. Dus volgende transporten kosten weer geld om de honden vrij te krijgen.
    Daar heb ik dan wel weer m’n vraagtekens bij.

Geef je mening