Honden hebben positieve invloed op kinderen

02-11-2011

Hond positieve invloed op kinderen!Huisdierbezit biedt vele algemene voordelen voor de menselijke gezondheid. Degenen die in het bijzonder betrekking hebben op kinderen zijn onder andere: Lees nu snel verder!

Voordelen voor de gezondheid van de bevordering van grotere fitheid en hogere niveaus van fysieke activiteit. Dit is vooral belangrijk met betrekking tot de zorgwekkende verhoogde trend van zwaarlijvigheid.

De ontwikkeling van een meer stabiel immuun systeem met name tussen de leeftijden van vijf en acht. Het verschaffen van comfort tijdens het herstel van ziekte of letsel en rehabilitatie.
De vermindering van de incidentie van hooikoorts en astma, met minder kans op kinderen ontwikkelen allergie├źn voor dieren als ze worden blootgesteld aan huisdieren tijdens hun eerste jaar van het leven.

Voordelen tot onderwijs evenals alle de pret die geassocieerd worden met het bezit van een hond (of inderdaad een huisdier), er zijn vele mogelijke onderwijskundige voordelen. Bezitten van een huisdier kan een kind leren over de verantwoordelijkheden van leven en wederzijds vertrouwen en daarmee verbetering van relaties met andere leerlingen, ouders en leerkrachten bevorderen. Door voeding van een huisdier, kunnen kinderen ook leren over de dagelijkse verzorging. Overigens is gebleken dat deze lessen ook aangepakt kunnen worden in scholen met behulp van het programma Blue Dog.Tags: , , ,

Geef je mening