Honden hinderen F1-training

28-10-2011

Honden op circuit GPDe eerste vrije training voor de GP van India op het gloednieuwe circuit Buddh International is niet geheel vlekkeloos verlopen. De bolides moesten vandaag in het begin enkele keren gas terugnemen omdat er honden over het circuit liepen.

Ook klaagden de formule 1-piloten over de smog die het zicht beperkte. De snelste tijd werd geleverd door de Brit Lewis Hamilton van McLaren: 1.26,836. Hamilton verwees wereldkampioen Sebastian Vettel naar de tweede plaats. De Duitser had voor zijn snelste ronde 1 minuut en 27,416 seconden nodig.

Tijdens de training moesten ze vaak stoppen omdat er weer een hond over kwam rennen! En die lieve honden mogen ze natuurlijk niet zomaar aanrijden. Waar ze vandaan kwamen was een raadsel. Maar een lastige training is het wel geworden zo.

Je schrikt natuurlijk als je een hond over het parcours ziet rennen. Ten eerste verwacht je de honden niet. Ten tweede moet je snel schakelen en reageren met zo’n harde snelheid!

Massa
In de eerste trainingssessies zette Felipe Massa de snelste tijd neer. Op het nieuwe Buddh International circuit ging hij in zijn Ferrari rond in 1.25,706. Hij bleef hiermee de tweevoudig Duitse wereldkampioen Sebastian Vettel (1.25,794) in zijn Red Bull voor. Zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso (1.25,930) eindigde als derde.Tags: , , ,

Geef je mening