Honden moeten aangelijnd in Doetinchem

11-08-2011

 De gemeente Doetinchem wil overlast veroorzaakt door hondenpoep en loslopende honden verminderen. Vanaf 2012 zijn hondenbezitters verplicht overal hun hond aan te lijnen.


Dat staat in het nieuwe hondenbeleid, waarmee het college van burgemeester en wethouders de oude regelingen van Doetinchem en Wehl vervangt en meer verantwoordelijkheid bij de hondenbezitter wil leggen.

In het nieuwe beleid komen de huidige hondentoiletten, uitlaatplaatsen en uitlaatroutes te vervallen. Daarvoor in de plaats worden de komende maanden losloopterreinen ingericht in Doetinchem (22), Wehl (3) en Gaanderen (5).

Deels zijn dat nieuwe en deels bestaande terreinen, waar honden onaangelijnd mogen lopen. In Gaanderen komt op verzoek van de dorpsraad een extra losloopterrein in het bosje naast het bedrijf Ferro.

Wanneer een dergelijk losloopterrein grenst aan een speelweide of een andere voorziening voor kinderen, wordt het terrein omheind. Kinderspeelplaatsen, zandbakken en speelweiden zijn verboden terrein voor honden.

Honden moeten in de hele gemeente aangelijnd worden, met uitzondering van de dertig losloopterreinen en de Kruisbergse Bossen.

In de bebouwde kom moeten hondenbezitters een schepje en een zakje meenemen om hondendrollen op te ruimen. Dat geldt vanaf 2012 ook voor de losloopterreinen.

Buiten de bebouwde kom geldt de opruimplicht niet.Tags: , , , ,

Reactie(s)

  1. kitty zegt:

    En katten dan!!!!!
    Die mogen dus nog steeds poepen in andermans tuin, dit begraven, en rustig verder los lopen!

Geef je mening