Honden stofzuiger verwijderd losse haren

05-11-2010

Honden stofzuigerHonden- en kattenliefhebbers weten maar al te goed hoeveel haar hun geliefde viervoeter precies achterlaat. Op kleren, op de grond, maar ook op de trap, de stoel of het bed. Een nieuw apparaat moet een einde maken aan die haarellende: door de hond zelf te stofzuigen.

Een stofzuiger is natuurlijk veel te krachtig om een hond te stofzuigen. Daarom ontwikkelde Dyson een apparaatje dat je op de stofzuiger kan monteren zodat je je hond veilig en pijnloos kan stofzuigen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat alle losse haren snel en efficiënt verwijderd zijn, en dus nergens anders terecht komen.

Volgens Dyson zou het ook helpen voor mensen met een hondenallergie, omdat de losse haartjes en dode huidcellen weg zijn en niet in hun neus of keel kunnen terecht komen.

Dat lijkt veelbelovend maar wie echt honden heeft, ziet al meteen potentiële problemen opduiken. Zo is lang niet elke hond dol op de stofzuiger en het geluid dat deze maakt. Nerveuze honden kunnen angstig worden, en zelfs proberen weglopen of bijten. Bovendien duikt de vraag op hoe vaak de hond moet worden gestofzuigd wil je haren op het tapijt, je kleren en de stoel vermijden.Tags: , , , , , , , ,

Reactie(s)

 1. lonneke zegt:

  zo’n product is al tijden bij een soort tel sell te koop
  maar daar zit ook een extra lange slang bij zodat je de stofzuiger ook in een andere ruimte kunt zetten
  ik weet niet of het werkt
  en hoevaak je het moet doen

 2. Larissa zegt:

  De meeste honden verharen 2x in het jaar. Hier laat de onderwol los. De beste oplossing is u hond in bad zetten en in de sop zetten 20 min in laten trekken en uitspoelen. Zo zuigen de dodenharen zich vol waardoor die loslaten. Zo krijg je de meeste haren eruit. Of breng u hond na de trimmer die doet precies het zelfde alleen daarna nog met de waterblazer. Het scheelt u werk en een heleboel haar in huis. En ik gardeer u hond is bijna al zijn dodenharen kwijt! Deze stofzuiger is op zich slim, maar of het al het haar verwijdert? Het aanleren van nieuwe dingen moet u rustig aan doen. Fohnen maakt ook veel geluid maar 9/10 honden laat het toe.

Geef je mening