Honden uit het Dierenasiel in Zwolle geholpen met geld uit noodfonds

17-07-2010

logo dierenasiel zwolleVier honden die in het Zwolse Dierenasiel zaten die geopereerd moesten worden, zijn geholpen met geld uit Noodfonds Evi. Dat meldt Monique Schoorlemmer-Van der Molen van Stichting Zwols Dierenasiel.


Het noodfonds werd vorig jaar in het leven geroepen om een operatie voor het hondje Evi te kunnen bekostigen. Na een oproep in de media kwamen uit het hele land giften binnen die de 1.700 euro kostende operatie moest bekostigen. Al snel was dat geld bij elkaar, maar de giften bleven binnenstromen, zodat er al snel bijna 5.000 euro in het fonds zat. Het Dierenasiel besloot dat resterende bedrag in de toekomst aan te wenden om dure operaties bij andere asieldieren te kunnen bekostigen.

“Een Rottweiler is aan zijn knie geopereerd”, vertelt Schoorlemmer-Van der Molen. “Bij een andere hond moest een tumor van zijn voet worden gehaald en twee andere honden hadden ernstige ontstekingen aan de baarmoeder. Ook zijn zijn inmiddels allemaal geholpen.”

De ‘gewone’ dokterskosten die het asiel voor dieren moet opbrengen, vallen onder de reguliere begroting.Tags: , , , , , , , , , ,

Geef je mening