Honden worden menselijke eigenschappen toegedicht

03-03-2011

Honden van nu zijn meer dan ooit onderdeel van het gezin. De baasjes zijn daardoor geneigd hun honden menselijke eigenschappen toe te dichten. Dat zegt Dinand Ekkel, kersvers lector aan de Christelijke Hogeschool Almere.


Hij gaat komende jaren onderzoeken hoe mens en dier meer aan elkaar kunnen hebben, zonder elkaars welzijn aan te tasten. “Honden die in skipakken meegaan op de wintersport, zijn wat dat betreft een slecht voorbeeld. Een hond heeft aan zulke luxe niks.” Er zijn twijfelgevallen. Want in Vincennes, nabij Parijs, is onlangs het luxe hondenhotel Actuel Dogs (‘Hedendaagse Honden’) geopend.

De gasten eten er à la carte, kunnen er massages krijgen of zwemmen in verwarmd zwembadwater en massages krijgen. Het hotel heeft één- en tweepersoonskamers – afhankelijk van het temperament van de hond – met comfortabele bedden, dvd-speler en toegang tot buitenruimte. Trainers wandelen veelvuldig met de gasten in het nabijgelegen bos. Baasjes, veelal drukke Parijzenaars, krijgen dagelijks een verslag via de mail verstuurd en kunnen hun hond via de webcam volgen. Overdreven? De eigenaren vinden van niet. “Het is niet zoals in de VS of Japan, waar ze honden manicure geven of hun vacht roze verven. Dat is menselijke gekte.” Volgens Ekkel komt het er wel een klein beetje bij in de buurt.Tags: , ,

Reactie(s)

  1. moira zegt:

    M.i. gaat de voorkeur van honden uit naar het gezelschap van hun baas boven het verblijf in dit excessief luxe honden hotel.
    groetjes, moira©

Geef je mening