Honden zijn tegenwoordig depressief

02-03-2012

hond  depressie

Hadden mensen al last van ADHD, dementie en depressie, nu kunnen zelfs honden er last van hebben. De farmaceutische industrie speelt daar natuurlijk graag op in met onder andere antidepressiva voor honden.

De Nederlandse Gedragskliniek voor Dieren melde onlangs dat ‘menselijke’ aandoeningen als dementie en ADHD inderdaad bij dieren erkend worden. Er worden ook pillen voorgeschreven. In Gent, Belgie, bestaat ook al 10 jaar een Gedragskliniek voor Dieren.

Volgens dierenarts Tiny de Ceuster van Gedragskliniek in Gent kunnen dieren geneesmiddelen krijgen voor bijvoorbeeld wildplassen in huis of voor verlatingsangst. Maar “alleen als ondersteuning van gedragstherapie of wanneer de gedragsafwijking een direct gevaar vormt”.

Dierengedragstherapeut Dany Grosemans spreekt van een “heel spijtige trend”. “In mijn praktijk zie ik iets helemaal anders. Ik heb de indruk dat de farmaceutische firma’s de dierenartsen het hoofd gek maken. Het is zelfs zo ver gekomen dat ik in een krant een advertentie zag verschijnen van een farmaceutisch bedrijf met de slogan Herprogrammeer uw hond”. De farmaceutische bedrijven zelf doen geheimzinnig over hun omzetcijfers voor psychofarmaca voor dieren zoals antidepressiva en kalmeermiddelen.Tags: , , , ,

Geef je mening