Hondenbeleid gemeente Groningen zorgt voor kwade reacties

15-01-2011

Een bewoner uit Hoogkerk, gemeente Groningen heeft een reactie geschreven op het hondenbeleid van de gemeente Groningen.

Wij als hondenbezitters krijgen het gevoel een melkkoe te zijn in de ogen van de gemeente. Wel hondenbelasting betalen maar er niets voor terugkrijgen. Als het beleid per 1maart erdoor is zal je zien dat er agenten in burger rondlopen in het park, hier is dan wel geld en tijd voor omdat de gemeente dan een wettelijk middel heeft om de burger een boete te geven.

Ook het hondenbeleid in de oosterpark is een schandaal,we kunnen nergens meer heen om onze honden te laten rennen. De uitrenplaatsen die aan gewezen zijn,zijn levensgevaarlijk omdat het vlakbij drukke wegen ligt. Ook deze uitrenplaatsen zijn niet omheind, doe dat dan van onze hondenbelasting!!!!

Wel inspraak avonden maar zoals al gemeld De gemeente had hun plan al klaar wel betalen en er niets voor terugkrijgen. De kwade hondenbezitter wil elke andere hondenbezitter uit Groningen dan ook oproepen om tegen dit hondenbeleid protest in te dienen, dit kan je als hondenbezitter niet accepteren.Tags: , , , ,

Reactie(s)

 1. moira zegt:

  Het lijkt mij een beter idee om de hondenbelasting af te schaffen als daar geen hondvriendelijk beleid t.a.v. de hond tegenover staat.

  Uitrenvelden voor honden naast een drukke weg zijn inderdaad niet te gebruiken. Ik gebruik deze ook niet naast een rustige weg.

  Forse boetes voor het laten liggen van hondenpoep op plaatsen buiten de uitlaatplekken mogen van mij uitgedeeld worden. Het zou fijn zijn als de gemeente gratis poepzakjes beschikbaar stelt en voldoende afvalbakken in de wijken staan om de poepzakjes in te deponeren. Zeker als de hondenbezitter belasting moet betalen.

  Loslopende honden buiten de uitrenvelden is discutabel. Ik vind het geen probleem om de honden aangelijnd te houden. Veel mensen denken daar anders over. Zij lopen het risico op een boete als de gemeente dat in hun hondenbeleid hebben vastgesteld.

  Groetjes, Moira©

Geef je mening