Hondenexcursie om losloopgebied te testen

03-02-2011

Tijdens een zogenoemde ‘hondenexcursie’ op Visdonk in de gemeente Roosendaal wil Natuurmonumenten duidelijk maken en duidelijk krijgen hoe de natuur op loslopende honden reageert, hoe verschillende recreatievormen samen kunnen gaan en wat er zoal onder hondenliefhebbers speelt.


Zoals inmiddels bekend wil de organisatie, sinds vorig jaar eigenaar van Visdonk, een losloopgebied op het landgoed in gebruik nemen en daar eerst met hondenbezitters over praten.

De bijeenkomst heeft zondag 13 februari plaats tussen 10.00 en ongeveer 12.00 uur en start bij het theehuis. Natuurmonumenten vraagt deelnemers zich vooraf te melden. Ze mogen, mits aangelijnd, hun hond meenemen. Opgeven kan via 013 5231800 0f via e-mailadres bc.oisterwijk@natuurmonumenten.nl.Tags: , , , ,

Reactie(s)

  1. J. M. Staal zegt:

    Als het voorste deel van Visdonk één hondenlosloopgebied wordt, hoe kunnen ouders met kleine kinderen dan in het bos van Visdonk nog wandelen. Het is toch niet de bedoeling dat Visdonk alleen voor hondenliefhebbers bestemd is; dat kinderen er niet meer durven en mogen komen??? Trouwens het was altijd al verboden om honden in Visdonk los te laten lopen. Op de bordjes stond dat honden in dit gebied aangelijnd moesten zijn!!!
    Maar soms kwam je al mensen tegen met 4 (vier) loslopende honden. Ik hoop dat Visdonk toegankelijk blijft voor kinderen!!!

Geef je mening