Hondenmarktplaats; Mechelse-Hollandse herders

26-08-2011

mechelse herder en hollandse herder pups

Deze week een nestje met 13 Mechelse-Hollandse herders puppies in de spotlight. De pups zijn in huiselijk liefdevol thuis geboren. En worden met alle zorg vertroetelt en verwend.
Op woensdag 3 augustus was het zover Amber ging bevallen,we wisten van de echo van de dierenarts dat het zeker 9 puppies gingen zijn,maar groot was de verwondering toen na bijna 8 uur bevalling puppie 13 werd geboren.
 

 

pus van mechelse herder en hollandse herder

Amber was doodop,en wij ook,want bij elke pup hadden wij zelf de navelstreng afgebonden en doorgesneden,omdat amber dit te dicht tegen het buikje wou afbijten,daardoor zouden de pups doodgebloed zijn.

Daags nadien,bleek dat amber niet genoeg melk had voor zoveel ukjes ,dus bij de dierenarts die ons meteen voorzag van kilo’s puppy melk,elke 3 uur gaven we de pupjes wat melk bij, Alles leek goed te gaan tot plotseling zondag 4 dagen na de bevalling amber hoge koorts kreeg ,we moesten met haar dringend naar de dierenarts ,na foto’s en echo en onderzoek bleek dat ze een gesloten baarmoeder ontsteking had ze kreeg injecties en moest daar blijven,wij moesten naar huis en daar wachtten 13 moederloze pups op ons ondertussen waren al 3 dierenartsen bij amber en ze lag al op de operatie tafel met een infuus in haar pootje ,ze gingen haar normaal opereren en haar baarmoeder verwijderen,toen we plots s’nachts telefoon kregen dat ze goed reageerde op de medicatie en dat de koorts geweken was,ze vonden het dan ook beter om haar op te halen,maar ze mocht zeker 72 uur haar pups niet laten zogen.

soms lieten we haar eens bij haar pups met kleertjes aan zodanig dat ze niet konden zogen,maar wij waren voor de pups de “mama”wij gaven hun pap,wij masseerden hun buikjes om hun pipi en kaka te laten doen,installeerden een warmte lamp ,en sliepen in de woonkamer dicht bij de pups,en iemand sliep bij amber in de andere kamer die moest telkens de temperatuur genomen worden en haar tepels leeggemasseerd elke 3 uur alle 13 dag en nacht.,deden we dit we wilden er geen eentje verliezen.

weer zo'n lieve mooie pup

Langzaam aan werd amber beter ,mocht ze weer bij haar pups en begon alles in zijn plooi te vallen.

toen kreeg 1 pupje een blaasontsteking en moest die spuitjes krijgen om dit te genezen.

de papflesjes waren nooit ver weg en amber en de pups waren de reden van ons bestaan.

ondertussen zijn ze nu 3 weken oud,groeien als kool,krijgen al een paar tandjes ,en papa mag al op bezoek komen,de eerste ontworming hebben ze al gehad ,en er volgen nog meerdere ontwormingen ook krijgen ze binnen 3 weken hun eerste spuitje en worden ze gechipt.

onze grootste zorg is nu nog dat ze een goede lieve begripvolle baas vinden,die tijd voor hen kan vrijmaken,om te spelen te knuffelen,en te wandelen,om hen te begeleiden .

mechelse herder pup en hollandse herder pup spelen

Papa is een stamboom mechelse herder

,die het zeer goed doet op de hondenschool,en mama is een hollandse herder die zeer goed werkt en speurt,ze doen het ook beiden zeer goed op de water reddingswerken.

wij willen er zeker niet rijk van worden maar enkel onze kosten terug hebben daarom vragen we 265 euro voor een pup.

er zijn 6 identieke kopien van papa dus mechelaar,en 7 (6 want eentje blijft hier,die had het zeer moeilijk bij de bevalling-en is de kleinste.) identieke kopieen van mama

alle 13 pups bij elkaar

dit is een eenmalig nestje,

Vele groetjes

Van Hoss,Amber en de 13puppies

Wil jij één van deze Mechelse-Hollandse herders? Reageer en klik op de link Mechelse-Hollandse herders!
Voor andere honden bekijk ons aanbod van honden en puppies!

 
 
 
 

 Tags: , , , ,

Reactie(s)

  1. Henry geurts zegt:

    Heb onlangs een pup van u gekocht,
    zou graag wat meer info over de hond,
    {bloedlijn}
    GR: henry geurts

Geef je mening