Gemeente Ridderkerk gaat 1 ergernis van de top drie ergernissen oplossen; Hondenpoep

25-08-2011

hondenpoep prullenbak

De gemeente Ridderkerk gaat 35 extra afvalbakken plaatsen. Het doel is dat eigenaren van honden beter de ontlasting van hun hond opruimen. Hondenpoep staat nog altijd in de top drie van ergernissen.

In totaal heeft de gemeente nu 716 afvalbakken. Van 35 bakken is bekend dat die weinig worden gebruikt. Die zullen worden verplaatst naar een betere plek. Daarnaast worden volgend jaar 35 nieuwe bakken gekocht. Die kosten in totaal iets meer dan 12.000 euro. Voor het legen, onderhoud en vervangen van de 751 afvalbakken is ongeveer 180.000 euro per jaar nodig.

De hondenbelasting in Ridderkerk wordt geleidelijk afgeschaft. In 2011 bedraagt die 25% minder dan vorig jaar en vanaf 2014 hoeft voor het bezit van een hond niets meer te worden betaald. Daarmee vervalt het veelgehoorde argument van hondenbezitters ‘daar betalen we toch belasting voor’ als ze worden aangesproken op het niet opruimen van de ontlasting.

De gemeente is niet van plan de verordening aan te passen, waarin niet alleen is bepaald dat uitlaters van honden de poep moeten opruimen, maar ook dat ze een ruimmiddel bij zich moeten hebben. Sommige losloopgebieden liggen niet gunstig of zijn te klein, zo is gebleken in de wijkoverleggen. Dat zal volgend jaar worden aangepast. Wie buiten deze gebieden de hond los laat lopen, kan een bekeuring verwachten.Tags: , , , ,

Geef je mening