Hondenpoep probleem opgelost door studenten Universiteit Tilburg

16-05-2011

Vier studenten aan de School of Humanities van  de Universiteit van Tilburg hebben een prototype ontwikkeld dat de problemen met hondenpoep moet aanpakken in de vorm van een multimedia poepbak met touchscreen. Niet straffen in de vorm van boetes maar belonen voor goed gedrag is de achterliggende filosofie.

Het prototype met de naam SnoepDog is een grote bak waar na inloggen door de hondeneigenaar volle poepzakjes in gaan en hondenbrokken uitkomen. Door de honden gelijk  te belonen na de boodschap leert de hond voortaan in de buurt van de bak te poepen. De eigenaren krijgen een persoonlijke pas waarmee ze kunnen sparen voor belastingkorting of kans kunnen maken op hondenspeelgoed.

De SnoepDog is getest bij de hondentraining van de dierenbescherming in Breda. Belastingkorting en het spel zijn voor de mensen een goede stimulans om de hondenpoep op te ruimen. De studenten zijn van plan het apparaat kostenneutraal aan te bieden aan gemeenten.



Tags: , , ,

Reactie(s)

  1. loes zegt:

    Klinkt leuk, maar als ze ipv brokken er nu eens verantwoorde hondensnacks eruit laten komen. Veel hondeneigenaren hebben honden met een graanallergie of voeren uit principe geen brok maar vlees.
    Misschien is bv gedroogde long/pens/kip een alternatief.
    Vr gr Loes

  2. Ria zegt:

    Als er brokken uit kunnen komen kan er toch ook wel een rol vers vlees uit komen. Ik ruim de poep al op dus laat maar komen.

Geef je mening