Hondenschool: Samenwerking voor hond en baasje

04-01-2012

Hondenschool Je hebt het meest plezier van jouw viervoeter als je goed kunt samenwerken. Centraal hierin staat opvoeding: voor zowel de hond als het baasje. Je kunt nog zo hard ‘zit’ roepen, maar als jouw lichaamstaal het niet uitstraalt gebeurt er niets!

Ook niet onbelangrijk is: past het karakter van het ras wel bij jou of bij het gezin? Heb je kleine kinderen? Moet de hond vaak alleen blijven? Heb je voldoende ruimte in en om het huis? Houd je van veel en lang wandelen? Wil je er mee de hondensport in? Honden zijn leuk en puppy’s onweerstaanbaar, maar om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk om weloverwogen en goed geïnformeerd uw keuze te maken. Ook hierin geeft de Hondenschool u advies.

Hondenschool De Samenwerking start op woensdag- en zaterdagochtend met een puppycursus, een basiscursus, een speurcursus en een Fun-training voor alle rassen. En zit er een groepje vol, dan wordt er met een nieuwe groep gestart. Dus in overleg is er van alles mogelijk. Ria Pittens uit Loosbroek is hier één van de instructeurs. “Vanaf 8 weken kunnen mensen met hun puppy beginnen, mits de pup is ingeënt. Dat laatste is verplicht om ziekteverspreiding te voorkomen. De puppycursus legt een basis voor een goede samenwerking in de toekomst, maar daar moet je wel samen intensief mee aan de slag. Vriendschap tussen hond en mens komt vanzelf als je een goede leider bent en vanuit een wederzijds respect, vertrouwen en duidelijkheid.

Voor de speurcursus moet de hond drie maanden zijn. De relatie tussen beiden wordt geïntensiveerd en je bent lekker sportief met elkaar bezig. De basiscursus daar kunnen alle hondenbezitters zich voor opgeven. “Hier werken we met honden vanaf een half jaar in kleine groepjes van maximaal 8 personen. Om te beginnen kijken we naar de combinatie hond en baas: hoe ver zijn ze samen al in hun leertraject? Dat gaan we dan in overleg met elkaar uitbouwen naar een nóg betere samenwerking.Tags: , , ,

Reactie(s)

  1. Michel zegt:

    Het lijkt me erg leuk alleen op de ochtenden kan ik sowieso niet is er mogelijkheid voor smiddags of Savonds?

Geef je mening