Hondenuitlaatservice Dogs 4 Walk start hondentraining

19-03-2011

Dogs 4 Walk bemerkte een behoefte van een aantal klanten zijn zij begonnen met een hondentrainings cursus. Anders dan bij een traditionele training of cursus, is het doel van hondentraining Dogs4Walk op een zo natuurlijk mogelijke manier met uw hond om te gaan.

Hondengedrag en hondentaal

Tijdens de lessen die u met uw hond volgt zal er dieper worden in gegaan op hondengedrag en de hondentaal. Dogs4walk werkt op individuele basis en op locatie waar de hond en baasje woonachtig is. Op deze manier voelt de hond zich ook het prettigst. Honden zijn roedel dieren en gedragen zich ook zo. Door middel van eens stukje theorie en praktijklessen probeert Dogs 4 Walk inzicht te geven in wat dat precies inhoudt en hoe u daarmee om kunt gaan. Hierdoor krijgt u een rustige, stabiele hond en ontstaat er een basis voor een goede samenwerking tussen hond en baasje.

Hondentraining om hond te leren begrijpen

Dogs 4 Walk heeft deze hondentraining opgezet omdat we zagen dat veel hondeneigenaren hun hond niet begrepen. Honden hebben een eigen taal, net als wij mensen. Als honden elkaar tegenkomen gaan ze vaak zitten of liggen, zoals wij elkaar een hand geven. Wat ik vaak zie gebeuren is dat dan de aangelijnde hond wordt meegetrokken omdat de eigenaar niet begrijpt waarom zijn hond dit doet. Er ontstaan dan helaas veel onnodige problemen omdat u uw hond niet begrijpt, en uw hond u niet begrijpt. En dat is toch wel zo zonde. Het is onze missie om de honden taal en discipline aan de mensen bij te brengen! In de loop der jaren is voor mij duidelijk geworden dat als de eigenaar meer begrijpt over het gedrag van zijn hond, hij beter in staat is de hond te begeleiden. Waardoor extra probleem gedrag bij 98% van de gevallen verdwijnt als sneeuw voor de zon. Het basisprincipe van deze cursus is dat u leert vanuit de hond denken.

Door dat inzicht bent u beter in staat om u in de hond te verplaatsen, en kan de samenwerking beginnen. U begrijpt uw hond en de hond begrijpt u! Door de hond datgene te geven waar hij instinctief behoefte aan heeft, namelijk een ranghogere baas die op een goeie manier voor hem zorgt, krijgt u een hond die in huis rustig is en buitenshuis aandacht voor u heeft! Wij werk met oogcontact en gebarentaal. Lichaamstaal en oogcontact is de taal die de honden onderling ook gebruiken. Verder werken wij op individuele basis, omdat is gebleken dat een priveles veel beter werkt dan een groepsles. Het is wat intensiever maar de resultaten zijn er dan ook naar.

De hondentrainings cursus is uiteraard geschikt voor alle honden, maar daarnaast lost de training ook de volgende veelvoorkomende problemen op: dominant gedrag, veelvuldig blaffen, piepen of janken, aan de riem trekken, weglopen, tegen mensen opspringen, agressief gedrag zoals grommen. De cursus kan gevolgd worden met een puppy vanaf 12 weken, maar ook door een volwassen hond van maximaal 10 jaar.

Neemt u gerust contact  op met Dogs 4 Walk (0646182819) om de problemen van uw hond te bespreken!Tags: , , , , , ,

Geef je mening