Hondenuitlaatservice met een bakfiets

23-04-2011

HondenuitlaatserviceAnouk, 22 jaar en student, is in Amsterdam-Zuid een hondenuitlaatservice begonnen.  Door maximaal 2 honden per keer mee te nemen kan ze alle aandacht geven aan de viervoeters van haar klanten.

Ik ben Anouk, 22 jaar, en ben al mijn hele leven gek op dieren (ik weet het, ik ben niet de enige!). Ik heb als kind honden, katten, cavia’s, muizen, een aquarium en hamsters gehad en ik heb lang paard gereden. Als kind al heb ik, in de periode dat we geen hond hadden, twee boxers van de buren uitgelaten. Wie weet is toen stiekem al het idee ontstaan om er later mijn werk van te maken!

Daarna het huis uit, studeren, en ik miste de dieren zo dat ik een kat heb genomen. Helaas vind ik het nu nog geen goed moment om voor een nieuwe hond te kiezen, omdat ik nog geen idee heb hoe mijn toekomst eruit zal zien. Om die leegte op te vullen heb ik nu mijn bijbaan als supervisor in een callcenter opgezegd om mijn eigen hondenuitlaatservice te beginnen!

Hondenuitlaatservice Amsterdam Zuid

Dit is ‘Hondenuitlaatservice Amsterdam Zuid’, en de naam zegt het al; ik laat honden uit in Amsterdam Zuid. Ik haal de honden op en breng de honden thuis met mijn bakfiets, en daartussenin laat ik ze een uur lang uit in één van de mooie parken van Amsterdam.

Door het klein te houden (maximaal twee honden per keer, privé kan ook) ben ik in staat mobiel te zijn en tevens genoeg controle en zicht te hebben over de honden die ik onder mijn hoede heb. Sommigen verklaren me voor gek dat ik mijn leidinggevende functie opgeef voor een eigen bedrijfje, maar ik vind het alleen maar fantastisch!! Ik heb er het volste vertrouwen in en merk nu al dat er zeker vraag naar is.

Hondengedragsdeskundige

Wat de toekomst me zal brengen weet ik niet; ik overweeg om na mijn opleiding Psychologie een opleiding ‘Hondenpsycholoog’ te doen (of eigenlijk ‘Hondengedragsdeskundige) en dit te combineren met de opleiding Kattengedragsdeskundige en op die manier mijn liefde voor dieren voort te zetten. Maar… dat is nog zo ver weg! Eerst de uitlaatservice, daarna zien we wel weer verder.

Groeten,

Anouk
Hondenuitlaatservice Amsterdam ZuidTags: , , ,

Geef je mening