Hondjes nemen Schiedam over

27-06-2012

 In de historische binnenstad van Schiedam vindt zondag voor de tweede keer Dog Day plaats. Honden staan, samen met hun baasjes, de hele zondag in het midden van de belangstelling. Er is zelfs een recordpoging met chihuahua’s….

Tijdens de koopzondag is het Land van Belofte het decor van alle rassen honden, die vaak net zulke kleurrijke baasjes hebben. Elke hond, ras of niet-ras, groot, klein, of middelmaatje, is die middag van harte welkom.

 Vanaf 12:00 kan er nog ingeschreven worden en om 13.00 uur begint het programma. Er komt een heuse dog-walk waar die middag drie sessies van elke keer twintig honden en hun baasjes over kunnen paraderen. Wel pas na inschrijving natuurlijk. Verder zijn er enkele demonstraties van de Koninklijke Nederlandse Politie Hondenschool.

Speciale aandacht is er voor het bijzondere hondenras: de Chihuahua. Er zal een poging worden ondernomen om het Nederlands record te verbeteren om zoveel mogelijk Chihuahua’s samen met hun baasjes tegelijk op het podium te krijgen.

Het record staat nu op 123. Het streven is naar honderdenvijftig van die lieve Chihuahua’s.

Daarnaast komt niemand minder dan de bekende TV presentator en hondenliefhebber Martin Gaus langs. Hij vertelt over zijn opzienbarende initiatief, de vestiging van een dierenhotel in Lelystad. Daarmee legde hij de basis van wat tegenwoordig het `imperium-Gaus’ genoemd wordt.

Tot slot zijn er kraampjes met dierbenodigdheden en hele leuke hebbedingetjes. Deze staat in de Lange Kerkstraat. Een dierenarts, trimsalon, leveranciers van hondenvoeding, dierenwinkel, honden uitlaatservice en de dierenbescherming. Zij staan allemaal op de markt.

Dog Day begint zondag om 13.00 uur.

Bron: Dichtbij.nl


Tags: , , ,

Geef je mening