Hoogbejaarde Jack Russell in Almelo op straat gevonden

31-07-2010

oude jack russellDe dierenarts schat hem op minstens 14 jaar. De hoogbejaarde verwaarsloosde hond die afgelopen zaterdag door de dierenambulance op straat werd gevonden in Almelo. Vermoedelijk door zijn baas op straat gezet omdat de medische kosten te hoog werden.

Want behalve dat de Jack Russell hoogbejaard is, heeft hij een slecht gebit en een nekhernia, waardoor hij slecht loopt. De hond is door de dierenambulance gevonden in Enter en naar dierenopvang ‘t Noordbroek in Almelo gebracht.

Daar hebben ze geen goed woord over voor de eigenaren van Opa Jansen, zoals ze de hond genoemd hebben. “Het is ongelooflijk dat mensen zoiets doen”, zegt Karin Wagemakers, manager van de dierenopvang. “We kunnen natuurlijk niet met honderd procent zekerheid zeggen dat de hond gedumpt is, maar hij loopt zo slecht dat het eigenlijk is uitgesloten dat hij is weggelopen. Bovendien ga je er dan vanuit dat de baasjes hem wel komen zoeken in het asiel.”

De hond krijgt in het dierenasiel alle zorg die hij nodig heeft. “We zijn geen commercieel asiel, dus kosten spelen geen rol”, zegt Wagemakers. “Ondanks dat we altijd geld tekort komen, bezuinigen we niet op medische behandeling. Zolang het voor het dier dragelijk is, zullen we er alles aan doen hem in leven te houden. We zouden de makkelijke weg kunnen kiezen en hem in laten slapen. Maar als dierenliefhebber doe je dat niet.”

Wagemakers zegt gevallen als de hoogbejaarde Jack Russell steeds vaker mee te maken. Niet alleen met honden, het asiel zit overvol met katten.

Het asiel gaat nu op zoek naar een nieuw baasje voor Opa Jansen. Maar zal wel kritisch zijn naar belangstellenden. “We geven de hond niet aan de eerste de beste mee. Maar dat doen we met geen enkel dier. Veel mensen zullen uit emotionele overweging de hond wel in huis willen. Maar deze hond heeft een rustig huis nodig, waar hij de hele dag mag slapen en vier keer per dag naar buiten kan. En mensen moeten zich realiseren dat er nog hoge medische kosten kunnen komen. Ik hoop dat er iemand komt die Opa Jansen een goed huis biedt.”Tags: , , , , , , ,

Geef je mening