Internationale reddingshonden wedstrijden in Mook

21-03-2011

Reddingshonden wedstrijdenReddingshonden uit 5 Europese landen deden zaterdag mee aan de internationale reddingshonden wedstrijden in Mook, Nijmegen en Wageningen.

Reddingshonden zoekdisciplines vlakterivieren en puinzoeken
Zondag werd het tweede gedeelte van het reddingshonden evenement gehouden. De reddingshonden kennen twee zoekdisciplines: vlakterivieren en puinzoeken. Bij het onderdeel vlakterivieren moeten de honden verstopte mensen vinden in een bosgebied in Mook. Bij het puinzoeken wordt een situatie van na een aardbeving nagebootst.

Naast het vlakterivieren of puinzoeken moeten de honden ook aantonen dat ze in alle omstandigheden gehoorzaam zijn. Dit gebeurt tijdens de onderdelen gehoorzaamheid en hindernissen.

Wereldkampioenschap reddingshonden
Voor de disciplines vlakterivieren en puinzoeken kunnen de honden maken tweehonderd punten scoren. Bij gehoorzaamheid en hindernissen zijn maximale honderd punten te halen. Wie in totaal meer dan 270 punten scoort, mag automatisch deelnemen aan het wereldkampioenschap in België.

Reddingshond Kanjer
Mevr. Vermeulen uit Balgoij en haar reddingshond Kanjer hebben zich al tijdens eerdere reddingshonden wedstrijden weten te plaatsen voor het wk, dat in het laatste weekend van juni plaats vindt.  Tijdens de wedstrijden van dit weekend verwacht Vermeulen geen ereplaats te halen. Haar Kanjer is momenteel aan het herstellen van een hernia.Tags: , , , , ,

Geef je mening