Jachthonden opleidingen door Koningklijke Nederlandse Jagers Vereniging

07-03-2011

Jachthond met prooiBinnenkort organiseren de gewesten van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) op verschillende locaties in Nederland weer de jaarlijkse cursussen Zelfopleiding Jachthonden.

Het doel van de trainingen is de honden voor te bereiden voor het werk op jacht, met name het apporteren, of voor deelname aan wedstrijden afgeleid van de jachtpraktijk. Daarnaast moeten de jachthonden de basis gehoorzaamheids-(appèl) oefeningen beheersen.

Onze opleiding staat open voor zowel KNJV-, als niet KNJV-leden. Zowel jagers, als ook hondenbezitters die er voor kiezen om niet met hun hond te jagen, maar deze toch op te voeden in de lijn waarvoor ze zijn gefokt, kunnen deelnemen.

Binnen onze opleiding verzorgen wij;
– Een puppy cursus.
– Een eerste-jaars training, C + B niveau.
– Een tweede-jaars training, B + MAP niveau.
– Een A-training, alleen toegankelijk voor KNJV-leden, toelating eerst na beoordeling door de commissie.
– Een onderlinge wedstrijd ter afsluiting van onze cursus, gekeurd naar maatstaven zoals omschreven in “Het Rode Boekje” van de ORWEJA.

In het Gewest Oost Gelderland worden er cursussen gegeven door de groepen Zutphen, Groenlo en Terborg. Binnen deze regio verzorgt de Groep Terborg al sinds 51 jaar de cursus. Zij verzorgen de cursus op non-profit basis en werken met een 30 tal enthousiaste vrijwilligers. De cursus start 22 maart en omvat 15 lessen die op dinsdagavond worden gegeven, aanvang 19.00 uur.

Als u wil deelnemen aan de cursus of indien u aanvullende informatie wenst kunt contact opnemen met:

Henny van Gils, Dr.Huber Noodtstraat 113, 7001 DV, Doetinchem, tel 0314-344028,
e-mail: hmc.gils@gmail.comTags: , , , , , , ,

Geef je mening