Jack Retriever??

13-06-2012

Zou een Jack Russell kunnen functioneren als politiehond? Dat heeft niemand zich natuurlijk ooit afgevraagd. Tenslotte zijn het van die kleine, blaffende, soms wat irritante duveltjes.

Toch heeft onze Dino laten zien, dat dat zeker wel mogelijk is.

Mijn man en ik hadden een bedrijf in de verhuur van onroerend goed en Dino ging elke dag met ons mee. Die maandag kregen we een klant, die we niet konden helpen. Helaas werd deze man behoorlijk agressief en strooide met dreigementen over en weer, begon zelfs te slaan naar mijn man. Hierop belde ik de politie en de man vluchtte. Mijn man ging er achteraan en Dino glipte mee.

Toen ze, zonder crimineel, terug op kantoor kwamen was de politie inmiddels gearriveerd bij mij op kantoor. Dino ging voor hen staan en legde een voorwerp voor hun voeten neer. Het was de muts van de crimineel! Het leek wel een sollicitatie, zo eigenwijs en overtuigd van het belang van dit voorwerp was hij.

De politie heeft later nog een hele achtervolging ingezet, omdat het zeker niet om een ongevaarlijk persoon ging. Dino is sindsdien extra beschermend en alert bij mensen met petjes en hoeden.Tags: , , , , , ,

Geef je mening