Jack Russell in het Friese dorp Buitenpost aangevallen door een Amerikaanse Stafford Redstar

20-09-2010

De politie heeft zondagavond een Amerikaanse Stafford Redstar van een 31-jarige inwoner van het Friese Buitenpost in beslag genomen. De hond had eerder die middag  een Jack Russel gegrepen.


Een 48-jarige inwoonster van Surhuisterveen liet haar Jack Russel uit. Plotseling kwamen twee grote honden op haar af. Eén daarvan greep haar Jack Russell en beet het dier. De hond raakte daardoor zwaar gewond. Een omstander wist beide honden uit elkaar te halen. De twee grote honden liepen vervolgens een erf op.

Een andere omstander ging met de 48-jarige vrouw en haar hond naar de dierenarts. Die bleek nog maar weinig voor de hond te kunnen betekenen en het dier overleed dan ook aan zijn verwondingen. Surveillerende agenten werden in het dorp aangesproken over het voorval. De agenten stelden dan ook een nader onderzoek in.

De agressieve hond werd gevonden en vervolgens na overleg met de officier van justitie in beslag genomen. De 31-jarige eigenaar uit Buitenpost werd hiervan op de hoogte gesteld. De eigenaar moet nog als verdachte worden gehoord.Tags: , , , , , , ,

Reactie(s)

 1. odessa zegt:

  en ja hoor daar gaan we weer
  een agressieve hond tssss
  die vrouw is fout je mag je hond niet loslaten lopen ,dus die vrouw moet gestraft worden en niet de honden
  en als het nou was jack russel bijt konijn dood van buren
  nee he dat hoor je niet
  maar als je stafford hoor gelijk in slecht daglicht
  heel triest

Geef je mening