Jaloerse hond bijt baby van acht dagen dood

23-11-2012

In het Engelse Ketley is een baby van net een week oud door de hond van de familie doodgebeten. Een Jack Russell was zo jaloers door de komst van het nieuwe familielid dat hij de piepkleine Harry Harper aanviel en in het frêle hoofdje beet. De hond werd na het tragische ongeval afgemaakt.

Het incident gebeurde in het huis van de grootouders van Harry, waar ook zijn 19-jarige moeder Mikayla en vader Tim Harper wonen. Met een zware hap haalde de hond uit naar de baby en dat werd de pasgeborene fataal. Het kindje werd nog naar het ziekenhuis gebracht, waar een schedelbreuk werd vastgesteld.

Alle reanimatiepogingen bleken vruchteloos. ‘De familie is helemaal kapot door Harry’s dood en we hebben geen woorden voor het verlies dat ons treft. We willen dan ook vragen dat we in alle rust en vrede deze tragedie mogen verwerken’, liet de familie weten. Er is een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van het ongeval.

Mikayla, een deeltijds model, beviel op 12 november van Harry. PJ, een van de twee honden van de familie, kon de komst van het nieuwe familielid niet verdragen. De Jack Russell was stikjaloers en zag de baby als een indringer in zijn territorium.

Experts bevestigen dat dit soort honden inderdaad heel hard vasthouden aan hun bestaande ‘familie’ en jaloers kunnen zijn op nieuwkomers. ‘Ze kunnen bijvoorbeeld heel vredig samenleven met een kat in huis, maar heel vijandig reageren op andere katten uit de buurt. Zo is het ook met kinderen’, zegt een kenner.Tags: , ,

Geef je mening