Jonge Bullterrier gestolen uit hondenopvang Poor Animal

17-10-2011

Bullterrier pup gestolen uit hondenopvang

Bij hondenopvang Poor Animal aan de Boterbloemstraat in Prinsenbeek is vrijdagmiddag tussen vijf en zes uur een jonge bulterriër gestolen. Het hondje is vijf maanden oud.

Eigenaresse Janni Kroon van de opvang en medewerkster Carla Seip doen een dringende oproep aan de dieven om de hond terug te bezorgen. Het hondje is volgens Seip behoorlijk ziek en heeft medicijnen nodig tegen een long- en oorontsteking.

Donderdag gingen de twee naar een boerderij in het Belgische Merksplas om liefst zestien honden mee te nemen, maltezertjes, yorkshire terriers, wat ‘mixjes’, zoals Carla zegt, en de jonge bulterriër. “Via een kennis kwamen we op het spoor van de honden. De varkensboer kon ze niet meer verzorgen. We hebben ze meegenomen en de honden opgevangen. Janni is heel lang bezig geweest met ontvlooien en het nakijken van de honden”, zegt Carla.

Ze vervolgt: “Vrijdagmiddag kwam een klant langs om haar hond uit te laten toen ze het deurtje van een kennel open zag staan. Het hok waar de pup, de jonge bulterriër in zat. Ik had de kennel even buiten gezet, lekker in het zonnetje. Maar de pup bleek gewoon gepikt.”

Carla heeft mogelijk een aanwijzing. “Die middag kwam er een jong stel langs, ik geloof uit Heusdenhout. Met een blauwe auto, een Peugeot of Renault. Ze hadden eerst gebeld en wilden een hondje komen bekijken. Ze waren er even na vijven en waren opeens weer verdwenen.” Janni en Carla hebben de politie op de hoogte gesteld. Maar aangifte blijkt niet mogelijk. “We hebben geen kenteken van de auto en onvoldoende gegevens of een omschrijving van de mensen die het misschien gedaan hebben. We zijn er echt behoorlijk ziek van, vooral ook omdat het hondje ziek is en verzorgd moet worden. We hopen dat de pup weer terecht komt.”Tags: , , , , , , ,

Geef je mening