Judith de Kort en Jack Russell Dino

14-03-2012

judith de kort

Ik ben Judith de Kort- van de Camp en ik woon samen met mijn gezin, ons konijn “Bloempje” en onze Jack Russell “Dino” in Goirle- Noord-Brabant.

Dino is alweer veertien jaar oud en van onze Sharpei “Bubba” hebben we helaas vorig jaar Juli afscheid moeten nemen. Dit was echt super verdrietig en een groter verlies dan ik me had voorgesteld. Er valt gewoon een gezinslid weg.

Ik heb altijd gezegd; “Als er één hond wegvalt, komt er direct een andere”. De realiteit is echter anders, omdat ik hem nog niet kan en wil vervangen. Ik wil het onze Dino ook niet aandoen. Laat hem maar lekker even “enigst” hondje zijn en alle aandacht krijgen.

Al toen ik een klein meisje was, liet ik onze honden uit en ging ik met mijn opa mee naar de Hondenclub. Honden (en paarden ook) lopen als een rode draad door mijn leven en ik kan me geen leven zonder voorstellen.

Eigenlijk heb ik me altijd op het trainen van paarden gericht en dat ging me goed af. Maar op een dag verbaasde ik mezelf erover dat ik al die grote paarden wel in bedwang kon houden en over mijn kleine Dino geen enkele controle had.

Een nieuw “project” werd geboren en ik stortte me helemaal op honden en gedrag. Het was erg grappig om te moeten concluderen dat het principe uiteindelijk op hetzelfde neerkomt bij het trainen van dieren. Je moet consequent zijn en een duidelijke leider, anders word je geleid. Maar soms betrap ik mezelf erop, dat ik toch nog goed luister naar mijn hond. Daar moet ik ook aan blijven werken.

In Februari ben ik een hondenuitlaatservice (husderegteheide) begonnen om meer met honden te kunnen doen, omdat ik het zo heerlijk en leerzaam vind. Daarnaast vind ik het heerlijk om mensen en honden te helpen. Ik denk dat dit een mooie invulling kan zijn.

Ik hoop dat u mijn verhalen met veel plezier zult lezen!

Groetjes van mij en een pootje van Dino.Geef je mening