Kampioenswedstrijd voor politiehonden

17-11-2011

wedstrijd politiehonden Politiehonden gaan strijden om kampioenstitel. Op zondag 13 november 2011wordt er gestreden om de titel kampioen “kring Nijmegen en omstreken”.

Deze belangrijkste wedstrijd binnen de kring Nijmegen wordt georganiseerd door politiehondenvereniging “Nooitgedacht” onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging. Het adres is de Driehuizerweg te Nijmegen.

Vanaf 09.00 uur kunt u de geleiders met hun honden aan het werk zien. De top van Nijmegen en omstreken zal vertegenwoordig zijn wat garant staat voor uitmuntend werk. In het ochtendprogramma zullen de honden de zogenaamde appèl oefeningen laten zien.
Deze oefeningen bestaan uit o.a. het volgen van de baas dat zowel aan- als onaangelijnd moet worden getoond, het opzoeken van kleine voorwerpen, het opzoeken van een in het bos verstopte “boef” en voorwerp, het weigeren van voedsel dat door een “boef” wordt aangeboden enz.

Om 12.00 tot 13.30 is er een pauze waarna het spectaculaire pakwerk zal beginnen. Deze oefeningen zullen het publiek het meest aanspreken. De pakwerk oefeningen bestaan o.a. uit het tot staan brengen van een pakwerker die zich met een stok verdedigt of zelfs met een pistool naar de hond schiet. Ook kunt u zien dat een pakwerker die vlucht op een fiets geen enkele kans maakt om te vluchten. De honden zullen dit zeker verhinderen.

Het beloofd een prachtige hondensportdag te worden en het is zeker dat het werk van de honden u in vervoering zullen brengen. Het plezier dat de honden beleven zal u verbazen.
Voor degene die onbekend zijn met de politiehondensport zal er tijdens het middagprogramma een commentator aanwezig zijn die op deskundige wijze uitleg zal geven over het werk dat de honden laten zien.

Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom. Zij hopen dat zij u mogen begroeten.
De toegang is gratis.Tags: , ,

Geef je mening