Kennel van het Hondenpaleis verwacht nest labradors

18-04-2011

Echo labrador puppiesZoals in het artikel van mijn droomras de Labrador Retriever kan worden gelezen, verwachten wij een nest van Labrador Xara en Hunter. Het nest Labrador puppies wordt half mei geboren en zal rond 9-17 juli naar hun nieuwe huisjes mogen.

Echo zwangerschap labrador

Het wachten duurt lang maar eigenlijk gaat het ook allemaal wel erg snel. We hebben de echo ondertussen gehad en hebben een hoop puppies gezien. Labrador Xara is dus superzwanger! En voor je het weet zijn de laatste 4 weken ook voorbij en hopen wij een werpkist vol bruine gezonde Labrador pupjes te hebben.

Intake gesprekken met labrador puppie kopers

De zoektocht naar geschikte adressen voor de labrador puppies is begonnen. Ondertussen hadden wij al veel aanmeldingen en zijn wij deze week begonnen met de intake-geprekken. Tijdens deze persoonlijke gespreken bij ons thuis leren wij de mensen kennen en andersom. Ook kunnen zij kennismaken met Xara en de andere huisdieren. Tenslotte is een klik van beide kanten belangrijk. Je deelt de komende tijd een nieuwe start met elkaar. Gelukkig zijn al serieus geïnteresseerden en hebben wij al hele leuke gesprekken gevoerd.

Wat willen wij allemaal weten. Eigenlijk willen wij weten in hoeverre mensen voldoen aan onze wensenlijst. Belangrijk vinden wij dat iemand veel thuis is voor de pup en de ruimte heeft om deze te laten uitgroeien tot een volwassen Labrador. Ze houden van wandelen en vinden een regenbui niet erg. Iemand die fulltime werkt of op een klein flatje woont zal bij ons dus niet in aanmerking komen voor een labrador pup. Tijdens dit gesprek wordt er door ons heel veel informatie uitgewisseld en is er ook de gelegenheid om vragen aan ons te stellen.

De dracht en de bevalling van de Labrador puppies

Als beide partijen er een goed gevoel over hebben worden de mensen op een definitieve wachtlijst geplaatst. Zij zullen door mail op de hoogte worden gehouden van de dracht, de bevalling en de eerste 3 weken. Daarna zijn ze welkom op de wekelijkse puppykijkdagen om lekker te komen pup-snuffen/knuffen. Onze puppen worden met 7 weken getest op karakter en daarna in overleg met de pupkopers toegewezen. Vanaf 8 weken mogen de puppen het nest verlaten en beginnen zij hun nieuwe leven bij de door ons zorgvuldig geselecteerde pupkopers. Wij houden ook na de koop contact met de nieuwe eigenaren en brengen de stambomen bij de mensen langs om te kijken hoe het gaat met de pup in zijn eigen omgeving.

Nederlandse Labrador Vereniging

Onze puppen groeien in huis op en worden gefokt volgens de voorwaarden van de Nederlandse Labrador Vereniging. De puppen worden goed gesocialiseerd en meerdere malen ontwormd, ingeënt, gechipt door de Raad van Beheer en ontvangen een europees dierenpaspoort, stamboom en puppypakket.  Mocht u geïnteresseerd zijn in een pup kunt u zich nog aanmelden voor de wachtlijst. info@hethondenpaleis.nl of bel direct met 072-5746557.

Door: Petra Geleijnse, eigenaresse en fokker van  Labrador Retrievers v.h. HondenpaleisTags: , , , , , , ,

Geef je mening