Kinderen getuige dood hondje Sorraya

21-04-2012

mini Yorkshire terriërHet geliefde huisdier van een echtpaar uit Alkmaar heeft een wandeltochtje met kinderen niet overleefd. Hond Sorraya werd doodgereden toen kinderen uit de buurt de mini Yorkshire terriër uitlieten.

Al jarenlang liepen kinderen uit de buurt met Sorraya de mini Yorkshire terriër. Deze week belandde de hond onder een auto. Sorraya liep aan de lijn, maar kwam toch onder een auto terecht. “Eerst was ze plat, toen werd ze heel dik. We gingen gillen en huilen. We hebben Sorraya in handdoeken gewikkeld en op een bankje neergelegd. Zo zielig!”

Het drama voltrok zich op een woonerf. Het hondje werd overreden door een chauffeur die veel te hard reed, volgens de kinderen. “En hij reed ook heel hard door”, zeggen de jonge getuigen. “Het was een kleine, donkere auto. En er zat iemand in met krulletjes.”

Marijke en Charl Mulder hebben het er moeilijk mee, vertellen ze in het Noordhollands Dagblad. Ze zijn hun ’troetelkind’ en ’vriendin’ kwijt, maar verwijten doen ze de kinderen niks. “We hebben ze een knuffelhondje gegeven. Ze zijn helemaal van slag. Zij kunnen er niks aan doen. Nu is het onze hond. Het had ook een kind kunnen zijn.”Tags: , , , ,

Reactie(s)

 1. Nieki zegt:

  Wat is dit in en in triest,ik hoop dat die persoon in kwestie
  op ge pakt word.
  Dit voel je toch als je over iets heen rijd,een hond is niet minder erg dan een kind die over reder word.
  Waar is in dit geval de dierenpolitie,een dier is geen ding

  in mijn ogen maar heel laas voor de wet nog wel.
  Was het een mensen kind dan hadden ze wel moeite gedaan
  om die persoon te pakken, te krijgen door dat het om een dieren kind gaat doen ze er geen moeite voor en dat maak het zo’ zo triest.
  Ik wens julli alle veel sterkte toe

 2. anoniem zegt:

  mijn oma en wij hadden een terrier en die van mij is al dood helaas ze was 16 jaar en die van mijn oma heeft een gaatje in zijn hart waarschijnlijk is die nu dood hij leid heel erg ik vind het zielig maar ik zit nu al uren te huilen kunnen jullie me advies geven

  groeten anoniem meisje met het trieste verhaal de rest allemaal sterkte van ons allemaal :(

Geef je mening