KNGF Geleidehonden gesponsord door PuppyRegatta

19-04-2011

Alle jongens en meisjes van Roeivereniging De Laak stapten zaterdagmiddag 16 april in een boot om zoveel mogelijk geld bij elkaar te roeien voor de opleiding van een KNGF geleidehond.

Ook de allerkleinsten van 10 jaar deden fanatiek mee aan deze ‘PuppyRegatta’; in een uur tijd moesten er zoveel mogelijk kilometers worden afgelegd op de Haagse Trekvliet.

Arwin van der Sloot, een blinde marathonroeier bij De Laak, blies op een starttoeter alle skiffjes (1persoonsboten), tweetjes, viertjes en een acht over de startlijn; zijn geleidehond Tinka lag hierbij aan zijn voeten. Na de finish werd al het geld dat de kinderen bij elkaar hadden geroeid, opgeteld bij het geld dat zij de afgelopen maanden al hadden verdiend. In totaal heeft het uitlaten van honden, bakken en verkopen van puppycake, sturen bij dames- en herenploegen en als hoogtepunt de PuppyRegatta € 3.725 opgebracht. De 3 jongste deelnemers mochten de cheque overhandigen aan Cees Smit, ambassadeur van KNGF Geleidehonden.

Het idee kwam vanuit een aantal leden van de roeivereniging. Zij hadden het al zo lang over het adopteren van een pup dat KNGF Geleidehonden het aangewezen goede doel was.Tags: , , , ,

Geef je mening