Koningin wast honden als vrijwilliger

21-03-2012

Koningin kamt hond

Koningin Beatrix, prinses Margriet, prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris en prinses Aimée hebben vorige week de handen uit de mouwen gestoken voor de vrijwilligersactie NL DOET.

Ze hielpen onder meer met het schoonmaken van kennels en het verzorgen van honden en puppy’s bij Stichting Assistentiehond Nederland in Molenschot (Noord-Brabant). Het bezoek begon rond 10.00 uur en was rond 13.15 uur voorbij, aldus een woordvoerster van de Rijksvoorlichtingsdienst.

Stichting Assistentiehond is gespecialiseerd in het opleiden van zogenoemde hulphonden. Dat zijn honden die zijn getraind om mensen met een motorische beperking te helpen. De stichting krijgt geen structurele subsidie en wordt gerund door 25 vrijwilligers.

Ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben vrijwilligerswerk verricht. In Leidschendam (Zuid-Holland) hielpen zij aan het begin van de middag met het opknappen van de gang van het clubhuis van Scouting Satoko Kitahara. Het paar hielp leerlingen van een school in Voorburg met het verven van de gang van het clubhuis en het maken van nieuwe kunstwerken voor aan de muur.

Scouting Satoko Kitahara is één van de drie scoutinggroepen in Leidschendam. De meisjesgroep is opgericht in 1963. Scouts leren van alles over bijvoorbeeld speuren, kamperen en koken.

Morgen gaat prins Constantijn nog opruimen in het kader van NL DOET. Wat hij precies waar gaat opruimen is nog niet bekend, aldus een woordvoerster van de RVD vandaag.

Vrijwilligers steken vandaag en morgen hun handen uit de mouwen tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL DOET. Volgens het organiserende Oranje Fonds zullen dit jaar in totaal meer dan 6900 klussen worden geklaard. De actie, voorheen bekend als Make a Difference Day, wordt voor de achtste keer gehouden.Tags: , , ,

Geef je mening