Kruising dog en andere rashond zwaar verwaarloosd aangetroffen

06-01-2011

Kruising dog is verwaarloosd
De dierenambulance heeft donderdagochtend een zwaar verwaarloosde hond meegenomen in Winterswijk. Het dier, een teefje, heeft dagenlang niets te eten gehad en rondgezworven, vermoedt Gert Wissing van de dierenambulance. “Je ziet alleen een stuk bot op de rug. Er zit geen vet meer aan.”

De hond werd gevonden in het houthok bij het huis van Erik ten Hagen. Hij denkt dat de hond in het houthok lag te slapen, omdat ze daarvoor gegeten had. “Ze had twee van onze kippen doodgebeten en deels opgegeten.”

Het gaat om een witte hond, vermoedelijk een kruising tussen een dog en een ander ras, met bruine vlekken op de kop. Het dier draagt een rode halsband. “Ze is nog niet zo oud, want het gebit is puntgaaf”, zegt Wissing. “En het lijkt erop dat de oren van de hond zijn gecoupeerd, want ze heeft bloemkooloren.” De hond is verder gechipt, maar de chip is niet aangemeld.Tags: , , , , , , , , ,

Reactie(s)

  1. moira zegt:

    Deze hond is uitgemergeld. M.i. heeft hij langer als dagen niet te eten gehad, omdat hij ook geen bespiering meer heeft. Hij ziet er naar uit alsof hij weken, mogelijk maanden uitgehongerd is.

    Jammer dat de eigenaar niet te traceren lijkt.

    Groetjes, Moira ©

Geef je mening