Landelijke dag van de hond 2011 was een groot succes

25-05-2011

Dag van de hond demonstratieRond de 10.000 bezoekers namen afgelopen zondag 22 mei deel aan de eerste landelijke Dag van de Hond.  De Dag was met 50 deelnemende locaties verspreid over heel Nederland een groot succes.

Tijdens deze Landelijke dag van de hond kon iedereen, met of zonder hond, op 50 plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van (ras)honden en allerlei vormen van hondensport. Tijdens deze dag zetten de deelnemende kynologen clubs, hondensportverenigingen en rasverenigingen gezamenlijk hun poorten open voor het publiek.

Doel van de Dag van de Hond was het publiek, met of zonder hond, kennis laten maken met alle leuke, gezonde en leerzame activiteiten die er met een hond gedaan kunnen worden. Uit de vele positieve reacties van de bezoekers blijkt dat dit doel ruimschoots gerealiseerd is. Veel bezoekers schreven zich alvast in voor een cursus met hun hond bij de plaatselijke kynologenclub of rasvereniging.

Ook het thema van dit jaar ‘Kind & Hond’ bleek een succes bij het publiek. Veel ouders waren aanwezig met hun kinderen om meer te leren over de omgang tussen kinderen en honden. De Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van (ras)honden en hondensport in Nederland, was initiatiefnemer van de eerste landelijke ‘Dag van de Hond’. Gezien het grote succes blijkt het dat er behoefte is aan een dergelijk evenement.  De Raad van Beheer heeft meteen na afloop besloten om gezien het grote succes ook volgend jaar de Dag van de Hond weer te organiseren.Tags: , , , , , , ,

Geef je mening