Lelijkste hond ter wereld dood

16-03-2012

lelijkste hond ter wereld yoda

Yoda, vorig jaar verkozen tot lelijkste hond ter wereld, is afgelopen zaterdag overleden. De anderhalve kilo zware kruising tussen een chihuahua en een Chinese naakthond is ongeveer 15 jaar geworden.

Yoda sleepte de titel vorig jaar juni in de wacht in de Californische plaats Petaluma. Ze werd door de jury geprezen vanwege haar korte plukjes haar, haar naar buiten hangende tong en haar lange, haarloos lijkende pootjes.

Haar baasje Terry Schumacher had haar ooit op straat gevonden en dacht aanvankelijk dat het om een rat ging. Dankzij Yoda’s winst in de verkiezing werd Schumacher vorig jaar 1000 dollar rijker. Ook kreeg ze een trofee die vijftien maal groter was dan haar hondje. Yoda en Schumacher verschenen sindsdien in verschillende programma’s op de Amerikaanse televisie.

Schumacher liet in een reactie weten getroost te worden door de gedachte dat Yoda ‘nu bij mijn moeder en vader is, die zoveel van haar hielden’. De organisatie van de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld meldt dat de titel op naam van Yoda blijft totdat in juni haar opvolger wordt gekroond.Tags: , , , ,

Reactie(s)

  1. Stacey zegt:

    Echt heel erg dat werelds lelijkste hond dood is had hij soms een handicap echt heel erg als hij dat heeft

Geef je mening