Man in onderbroek redt hond uit ijskoud water

14-02-2012

man redt hond uit waterIn het Britse dorpje Dedham is een man op camara vastgelegd die, alleen in zijn onderbroek, over het ijs kroop om zijn hondje te redden. 


De man was zondagochtend samen met twee vrouwen aan de wandel, toen zijn terriër besloot een duik in het water te nemen, schijft The Telegraph.

De hond kwam vervolgens in het nood omdat hij vanwege het ijs niet meer op de oever kon klimmen. Daarop bedacht zijn baasje zich geen moment. Hij kroop op blote handen en voeten over de bevroren rivier de Stour, om het beestje te redden.

Vlak voordat de man bij zijn hond arriveerde, tien meter van de kant af, brak het ijs en viel de man in het ijskoude water. Toch slaagde hij er in om het hondje op het ijs te zetten, alvorens hij zelf richting het droge wist te klauteren.

De plaatselijke reddingsdienst spreekt van een ‘zeer gevaarlijke’ actie van de man. Stuart McMillan van de lokale brandweer geeft in een reactie aan dat het ijs gevaarlijk dun kan zijn, hoewel het wel sterk kan lijken. ‘’Iedereen die door het ijs zakt kan vast komen te zitten onder het ijs. Binnen een paar minuten kan het dan over zijn. Ik raad mensen dan ook aan om niet het ijs op te gaan om hun hond te redden.’’Tags: , , ,

Geef je mening