Man wil hond cremeren maar steekt huis in brand

02-08-2011

Een man in Dale City, Virginia, wordt aangeklaagd wegens illegaal vuur maken. Toen de man zijn dode hond probeerde te cremeren, stak hij zijn eigen huis in brand.

Het huis van Charles Harris is onbewoonbaar verklaard na de schade door het vuur, de rook en het bluswater.

Volgens buren overleed Thor, de rottweiler van Harris, vorige week vrijdag. Charles belde verscheidene diensten die de honden zouden kunnen ophalen, maar hij kreeg telkens te horen dat hij het dier zelf moest brengen en daarvoor was zijn auto te klein. Woensdag besloot Charles om  Thor dan maar zelf te cremeren.

Hij stapelde brandhout rond de hond en goot er benzine over. Dat deed hij wat te royaal en de vlammen sprongen van de hond naar het huis. Het dak vatte vuur, de brandweer moest een uur lang blussen.

Een week na zijn dood lag Thor nog steeds in de verschroeide tuin, onder een blauw zeildoek. Een buur stelde Charles nog voor zijn wagen te gebruiken om Thor weg te brengen, maar daar ging het baasje niet op in. 

‘Ik zal blij zijn als dat beest weg is. Nu heb ik de stank van een dood beest en van het vuur’, foeterde de buurman. Een dag later werd het dier dan uiteindelijk opgehaald. (Redactie)Tags: , , , ,

Reactie(s)

  1. Angeline zegt:

    Gelukkig hebben we daar in Nederland gewoon SHCN voor. shcn.nl

Geef je mening