Martin Gaus presenteert nieuw programma op RTL4

30-10-2011

 Martin Gaus presenteert een nieuw hondenprogrammaVanaf vrijdag 28 oktober zendt RTL 4 zes weken lang de ‘Royal Canin Dog Challenge’ uit, gepresenteerd door Martin Gaus. Elke week binden in totaal acht teams met ieder tien honden een ultieme strijd met elkaar aan, met als doel het enthousiasme en plezier rondom de hondensport te benadrukken.

In de eerste aflevering neemt de kynologenclub KC Culemborg het op tegen het gelegenheidsgezelschap Team Onze Hond. De challenge bestaat uit verschillende hondensportonderdelen, zoals flyball, agility en apporteren. Iedere hond van elk team heeft zijn eigen specialiteit. De twee teams strijden tot op het bot voor een plaats in de finale, later in de serie.

Er is wekelijks aandacht voor Stichting Hulphond. Een hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie meer zelfstandigheid waardoor de (re-) integratie in de samenleving wordt bevorderd. In de eerste aflevering leidt hoofdtrainer en hondencoach Jeroen Oomen lons rond in het hulphond trainingscentrum en benadrukt het belang van gezondheidsvoeding voor gebalanceerde en actieve jonge honden.

Verder iedere week de spannende strijd voor kinderen, de Nintendogs & cats kidschallenge. Kinderen verzorgen een virtuele hond en nemen het tegen elkaar op. Wie van de kinderen leert zijn virtuele huisdier de meeste trucjes en wint uiteindelijk de kidschallenge?

‘Royal Canin Dog Challange’, vrijdag 28 oktober 2011 om 16.35 uur op RTL 4.Tags: , , ,

Geef je mening