Medische misser: hondje ongewenst gecastreerd

02-02-2012

hondje ongewenst gecastreerd Motie de Jackrussellterriƫr werd door zijn eigenaren uit Berkel en Rodenrijs naar de dierenarts gebracht om een rotte kies te laten trekken. Na de behandeling zat de kies er nog steeds in, maar was hij wel gecastreerd. Zijn baasjes balen enorm van de medische blunder. Ze willen een schadevergoeding.

Bhaan Ramjiawan is boos, omdat hij zelf fel tegen castraties is. “De hond moet zo blijven als hij is”, zegt hij. “Als ik hem moet castreren, neem ik liever geen dier.”

Volgens de eigenaars heeft de castratie Motie suffer gemaakt. “Hij is geen Jack Russell meer. Vroeger speelde hij altijd, nu niet meer.”

Spijt
Het hondje is gecastreerd door dierenkliniek Minmax in Rotterdam, die gerund wordt door de Dierenbescherming. Directeur van de Dierenbescherming Rinus Hitzert zegt zeer veel spijt te hebben van de blunder. De praktijk heeft excuses aangeboden voor de fout en bloemen gestuurd. Wel vindt de organisatie het jammer “dat deze meneer nu uit is op geld”, zegt Hitzert.

Ramjiawan neemt de zaak hoog op en eist een schadevergoeding van 2500 euro. Minimax wil niet verder gaan dan 250 euro. De familie heeft inmiddels de Rijdende Rechter ingeschakeld.

Dekreu
De hond werd weliswaar als dekreu gebruikt, maar dat argument heeft Ramjiawan naar eigen zeggen buiten beschouwing gelaten. Volgens de eigenaar gaat het erom dat het hondje zijn levenslust heeft verloren.

“Het gaat niet om het geld”, zegt Chandrebhan. Ik word iedere dag weer boos als ik de hond zie. Hoe kan zoiets gebeuren?”Tags: , , ,

Geef je mening