Met hetzelfde gemak hondenpoep in de afvalbak

05-07-2010

Vorige week is de gemeente Franekeradeel gestart met het plaatsen van hondenpoepbakken. De bakken bevatten dispensers met gratis opruimzakjes. In totaal worden 60 hondenpoepbakken de komende weken in alle dorpen en wijken geplaatst.

De locaties van de bakken zijn bepaald door de dorpsbelangen en wijkverenigingen, in overleg met de gemeente. De poepbakken worden geplaatst naar aanleiding van uitkomsten van de leefbaarheidsmonitor van de gemeente Franekeradeel.

Hondenpoep grootste ergernissen
Hieruit kwam naar voren dat overlast door hondenpoep één van uw grootste ergernissen is. Door het plaatsen van de honden poepbakken wil de gemeente de overlast verminderen. Vanzelfsprekend kunnen hondenbezitters ook nog steeds de hondenpoep thuis in de container of in een dichtgeknoopt zakje in de zwerfvuilbakken gooien.

Opruimen hondenpoep verantwoordelijkheid hondenbezitters
Voor een succesvolle aanpak van overlast door hondenpoep is het belangrijke dat elke hondenbezitter de verantwoordelijkheid neemt voor zijn/haar hond. Dit betekent dat de hondenbezitters de poep van de hond moet opruimen om overlast voor een ander te voorkomen.Tags: , , ,

Reactie(s)

 1. Maria zegt:

  Beste mensen altijd wordt er maar gezeurd en geklaagd over hondepoep,
  Okay hondenpoep is mischien niet leuk maar waarom wordt
  alles wat met een hond te maken heeft wel aangepakt zoals
  de hondenpoep en hondenbelasting wat denkt u van alle los
  lopende katten en hun katten strond want daar zijn kennelijk
  geen regels voor vind dan dat het gelijke rechten moeten zijn
  Begrijp me niet verkeerd ben een echte dieren liefhebber
  maar waar trekt men hier de lijn?

Geef je mening