Miss Nederland bezoekt dierenasiel Breda

11-07-2012

Miss Nederland Nathalie den Dekker

Miss Nederland Nathalie den Dekker heeft zaterdagmorgen een bezoek gebracht aan dierenasiel in Breda. Den Dekker komt oorspronkelijk uit Made, dus Breda is geen onbekende stad voor haar.

Na een korte kennismaking met de vrijwilligers maakt ze een ritje met de dierenambulance. Eerder die dag is er een klein katje binnengebracht dat is aangereden. Gelukkig is de eigenaar van het katje onderweg om het geschrokken en gewonde diertje op te halen. Na de dierenambulance volgt een knuffelsessie met een aantal kittens.

Op dit moment zitten er veel kleine kittens in het asiel. Gelukkig vinden deze kittens over het algemeen gemakkelijk een nieuw huis. Op de website van Ikzoekbaas.nl of  dierenopvangbreda.dierenbescherming.nl zijn dieren te zien die nu in het asiel zitten.

Na de kittens is het de beurt aan de wat oudere katten waarvan sommigen helaas al geruime tijd in het asiel verblijven. Bij binnenkomst in het kattenverblijf liggen de meeste katten te slapen in het zonnetje, maar al gauw wordt Miss Nederland uitgebreid besnuffeld. Een van de brutaalste katten probeert zelfs tevergeefs haar sjerp te bemachtigen.

Tenslotte is het de beurt aan de honden die Nathalie onder luid geblaf begroeten. De meeste honden zitten, ondanks het mooie weer, binnen in donkere, stenen hokken. “Het asiel is dringend toe aan een nieuw onderkomen”, aldus Aris Nefs, de voorzitter van het dierenasiel.

“Dit gebouw dateert uit 1974. We voldoen niet meer aan de wettelijke vereisten en zitten ook over onze maximumcapaciteit heen. Hoewel we financieel nog een flinke hobbel moeten nemen, hopen we volgend jaar toch de eerste paal in de grond te kunnen slaan”.

De Anatolische herder Amigo valt de eer te beurt om zijn donkere hok even te verlaten en een wandeling te maken in het zonnetje met Miss Nederland.

Nathalie is onder de indruk van het werk van de vele vrijwilligers in het asiel die met hun tijd de dieren nét een beetje extra aandacht kunnen geven en van de dieren die ondanks hun situatie altijd blij zij je te zien.

Bron: Dichtbij.nl


Tags: , , , , ,

Geef je mening